Најфлексибилната жена на светот го издаде календарот за 2016 (фото)

Сподели со своите пријатели

Јулија Гинтел, позната како Злата, се смета за една од најфлесибилните жени на светот. Оваа 30 – годишна девојка направена од гума е родена во Казахстан, а се прослави работејќи во Германија целиот свој живот со разни патувачки циркус атракции.

Loading...

Секоја година, Јулија за своите фанови објавува календар, а тоа не пропушти да го направи и во пресрет на 2016.

Кога имала четири години, воспитувачот ја приметил колку е флексибилна и оттогаш, нејзиниот живот се менува од корен.

Кога имала осум години, Јулија се пријавува на курс за циркус – атракции и веќе на 10 – годишна возраст, таа започнува со првите настапи како девојка од гума и живее од своите настапи.

Loading...

Таа сама себе се нарекува како „Божица на флексибилноста“, за да се појави и во емисија на Дисковери во серијата посветена на еластични луѓе, кога по лекарски преглед во живо, докторите востановија дека таа има лигаменти флексибилни како да е бебе.

Злата работи како модел, се занимава со актерство а се појавува и во фетиш магазини и има единствена колекција на фотографии. Поради својот специфичен дар, таа патува низ светот и гостува во бројни емисии за чудни човечки таленти.

Злата веќе се појави и во неколку филмови, вклучувајќи го и  „Holy Motors“, во кој играше заедно со Ева Мендез и Кајли Миног.


Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.