Најдобрите и најлошите модели за високите и ниските возачи

Сподели со своите пријатели

Организацијата Consumer Reports претстави листа на автомобили кои се најдобри и најлоши за ниски и високи возачи.

Loading...

За да го анализираат возилото и да утврдат дали е добро за високи или ниски возачи или за двете групи, истражувачите на агенцијата Consumer Reports ги тестирале за удобност на седиштето, положба на возачот, влез и излез и видливост на надворешниот свет. Тестовите вклучуваат луѓе од висина од еден метар педесет до еден метар деведесет во просек.

 

 

Почнувајќи од високи возачи, првите десет автомобили се BMW 7-серијата, Porsche Cayenne, BMW X7, Audi Q7, Honda Pilot, Genesis G90, Volvo XC90, BMW X5, Audi A8 и Land Rover Range Rover. Што се однесува до десетте најлоши за сите подолги, тоа се Mazda MX-5 Miata (кои самите ги знаевме), Toyota Tacoma, Toyota Supra, Porsche 918 Spyder, Jeep Gladiator, Chevrolet Bolt, Hyundai Veloster , Polestar 2, Jeep Wrangler и моделот Honda Insight.

 

Loading...

 

Од друга страна, дури и ако сте низок возач, постојат возила кои се попогодни и подобри за вас од другите. Тука спаѓаат Subaru Forester, BMW 7-Series, Lexus ES, Volvo XC90, Subaru Outback, BMW X5, Lexus RX L, Volkswagen Tiguan, Honda Odyssey и BMW X3.

 

 

Лошите избори за пониските луѓе се сведуваат на Mazda MX-5, Jeep Wrangler, Chevrolet Camaro, Toyota Tacoma, Jeep Gladiator, Mitsubishi Mirage, Chevrolet Colorado / GMC Canyon, Jeep Renegade, Ford F-150 и Nissan Titan линиите.

 

Loading...

 

Во изјава за мрежата Фокс, Мајк Квинси од Агенцијата за потрошувачки извештаи рече дека многу возила не фаворизираат ниту кратки ниту високи возачи, бидејќи едноставно немаат соодветни опции за прилагодување на седиштата. Дополнително, тешко се влегуваат во многу полнокрвни теренци, дури и кога имаат странични скали.