На тинејџерка со изглед на 60-годишник ѝ е вратен младешкиот изглед (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Петнаесетгодишната девојка, која имала лице на 60-годишна жена поради ретка генетска болест, со операција ѝ е вратено младешкото лице.

Loading...

Поради нејзиниот изглед, тинејџерката од Кина била дури и цел на малтретирање на училиште, па затоа не сакала да оди таму повеќе.

– Никој не сака да се дружи со мене. Само гулаби ми се придружуваат затоа што не мислат дека сум грда “, рече тинејџерката пред операцијата.

Нејзиниот татко рече дека честопати била трауматизирана во текот на детството кога одела во град со нејзината мајка, а таму ги гледале чудно и ги коментирале.

Тој веќе не треба да се грижи за тоа благодарение на добротворната организација под името „Добри Самаританци“ која собра средства потребни за оваа скапа операција.

Оперирана е на 29 декември. Лекарите го отстраниле вишокот на кожа и ги исправиле носот, устата и веѓите, а целата постапка траела седум и пол часа.

Всушност, операцијата требало да чини многу повеќе, но болницата се откажа од таа сума и беше ставена на располагање на девојчето да ги потроши парите на своето образование и закрепнување.

Добро познатиот кинески филантроп Гуо Минги, кој организираше сè околу оваа операција, му напишала самата пациентка.

Loading...

„Јас имам 15 години, но лицето ми е како на 60 години. Би сакала да личам како нормална ученичка“, напишала таа.

Тоа е редок синдром на забрзано стареење манифестиран во раното детство и доведува до предвремена смрт.

„Среќата во несреќата е што операцијата на пациентот влијаеше само на кожата, а не на внатрешните органи“, пренесува Метро.


Leave a Reply