На американската лотарија извлечен џекпот од 570 милиони долари

Сподели со своите пријатели

Добитник на американската лотарија „Powerball“ освоил награда од 570 милиони долари.

Шест погодоци за седумка по величина на џекпотот се 12, 29, 30, 33, 61 и 26.

Добитникот на лотаријата може да се определи парите да ги прими во 30 годишни исплати или еднократно.

Добитната комбинација извлечена е ден откако добиникот на американското лото „Millions“ освои награда од 450 милиони долари.

Шансите за џекпот волотаријата „Powerball“ се еден спрема 292,2 милиони, а за „Millionis“ еден спрема 302,5 милиони.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.