На 100 години скокна со падобран од 4.000 метри височина (видео)

Сподели со своите пријатели

Ајрин О’Шеј одлучила својот 100ти роденден да го прослави на оргинален начин – со скок од 4.000 метри.

Сигурно имате некој сон во животот за кој мислите дека никогаш во животот нема да ви се оствари или дека сте го прераснале. Парите, односно недостатокот на истиет може да ги поремети плановите, но најчесто самите себе си дозволуваме да ги живееме своите соништа. Но, верувајте никогаш не е доцна.

Ајрин има пет внуци и 11 правнуци и одлучила за еден век од својот живот да скокне од авион со падобран. Со овој подвиг таа е најстарата личност во Јужна Австралија која го направила овој чекор.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.