МВР: Во последното деноноќие регистрирани се нови 3784 бегалци

Сподели со своите пријатели

Како што информира МВР, во текот на изминатото деноноќие, во ТЦ Гевгелија беа издадени потврди на вкупно 3.784 странски државјани, од кои најбројни се државјаните на Сирија-1783, Авганистан–870,  и Ирак-1.131.

Loading...

Во периодот од 19 јуни заклучно со 10 декември, издадени се потврди на вкупно 325.543 странски државјани, додека до Секторот  за азил не е поднесено    барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 10.12.2015 година до Секторот  за азил се поднесени 83 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда,


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.