МВР регистрираше нови 2.620 бегалци без поднесени барања за азил

Сподели со своите пријатели

 

Loading...

Како што информира МВР, во текот на изминатото деноноќие,   издадени се потврди на вкупно 2.621 странски државјани,  од кои најбројни се државјаните на Авганистан–953, Сирија-945 и Ирак-723, со што бројката на издадени барања од 19 јуни заклучно со вчера изнесува 336.841 издадени потврди за барање за признавање на право на азил.

Во изминатото деноноќие, до Секторот  за азил не е поднесено барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.