Музејот на кафето во Торино е вистинска атракција

Сподели со своите пријатели

Ако спаѓате во вистинските љубители на кафето и планирате скора посета на Италија, размислете за идејата да свратите во Торино.

овој град неодамна го добил новиот музеј посветен на историјата и процесот на производство на овој чудесен напиток.

Музејот посетителите ги запознава и со историјата на една од најпознатите компании за производство на кафе во светот.

Го пиете секојдневно, но дали знаете кое животно го открило кафето? (ВИДЕО)

Loading...

По влегувањето во музејот, секој гост добива шолја еспресо, а потоа започнува обиколка на пет различни делови на музејот, кои се занимваат со процесто на правење на кафето, 120 години долгата историја на компанијата и социјалната и ритуална улога на кафето во светот денес. Тука е и обиколката на медиумската архива и времето резервирано за дегустација.

Изложените предмети се многу интересни и меѓу нив ќе ја видите првата машина за еспресо која била испратена во вселената, но и рекламни кампањи за кафето низ историјата.

Цената на влзеницата е 10 евра.


Leave a Reply