Музеј чие отворање го чека и Џејмс Бонд (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Музејот „Сајскејп“ утре се отвора во Њујорк, а посетителите ќе може да дознаат податоци за елементите на шпионажа, нејзината историја и какви видови шпионажи постојат.

Британските шпиони наскоро ќе имаат право да хакираат мобилни телефони и компјутери

Loading...

Посетителите ќе може да научат и нешто за минатото но и сегашноста во областа на шпионажата, од машини за обработка на шифри од Втората светска војна се до најпознатите имиња во оваа област и нивните потфати.

 

 

Изложбите во музејот на Менхетен не се фокусираат само на минатото, туку во него се наоѓа и сегмент за програмите за размена на пораки ако „Whatsapp“ и колку долго тие пораки на него остануваат ширфрирани, како и совети за тоа како да се ограничи сајбер исложеноста.

„ВИКИЛИКС“: ЦИА ги користи уредите на „Ејпл“ за шпионажа

Во музејот постои и изложбен простор каде се наоѓаат камери за некои од најпознатите и најчесто користени социјални мрежи, како што се Фејсбук, Твитер и Инстаграм.

 

 

Loading...

Посетителите можат да минат низ тестови кои ќе им ја покажат подготвеноста, од способности за набљудување до преземање ризик, за да видат која шпионска улога би им одговарала.

 

 

Изложбениот простор е поделен на повеќе сегменти на шифрирање, измама, хакирање, воен сајбер дел, разузнавачки дел, следење и посебни операции.

 


Leave a Reply