МОСТ регистрираше еден инцидент на гласачко место во Куманово

Сподели со своите пријатели

На гласачко место 1049/1, во Куманово нелвадината организација МОСТ која врши мониторинг на избирашкиот процес регистрира еден инцидент.

Loading...

Имано, како што информираат набљудувачите, гласач сакал да го напушти гласачкото место без да биде обележан со невидливиот спреј. Била повикана полиција и со нејзина асистенција гласачот бил обележан со спреј.

Ова е единствен регистриран инцидент на 167те избирачки места во најголемата општина во државата.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *