МОРСКИТЕ ДЛАБОЧИНИ КРИЈАТ НЕРАЛНИ СУШТЕСТВА: Ваква медуза сигурно немате видено (видео)

Сподели со своите пријатели

Големите морски длабочини понекогаш навистина кријат неверојатни подводни суштества.

Една од нив е медуза, за која на прв поглед не можете да кажете дали воопшто личи на животно или можеби огномет.

Медузите „светилки“ името го добиле по жарните клетки, кои им служат за одбрана и лов.

Тоа се разнобојни морски животни, кои се движат елегантно лебдејќи низ водата, на длабочини од околу 1.200 метри.

Изгледа дека токму ова, која го носи латинското име Halitrephes maasi навистина е посебна. Настанува морска длабочина во близина на Долна Калифорнија, во Мексико.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.