МНР ги објави имињата на патниците кои ја преживеаја несреќата

Сподели со своите пријатели

Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија доби официјална потврда од надлежните институции на Република Бугарија за седум повредени патници во автобуската несреќа на автопатот “Струма”, близу Софија.

Loading...

Подолу го споделуваме списокот на повредените патници, кои се наоѓаат во добра здравствена состојба, и во моментов се хоспитализирани во софиската државна болница „Пирогов”.

 

Кумановката и нејзиниот свршеник од Прешево се меѓу преживеаните на несреќата

 

1. Ебип Пајазитовски (24.09.1972), државјанин на Северна Македонија

2. Ѓула Јашаровска (16.06.1972), државјанин на Северна Македонија

3. Зулејха Јашаровска (12.05.2005), државјанин на Северна Македонија

Loading...

4. Минир Јашаровски (06.01.1971), државјанин на Северна Македонија

5. Медина Љутвиј (21.05.1996), државјанин на Северна Македонија

6. Љуљзим Сулејмани (04.05.1995), државјанин на Србија

7. Орхан Алити (12.04.1976), државјанин на Белгија