Мнозинството Германци би се вакцинирале против Ковид-19

Сподели со своите пријатели

Резултатите од истражувањето на германскиот Институт за економско истражување покажуваат дека околу 70 проценти од Германците би се вакциниралепротив новиот коронавирус.

Loading...

Додека половината од испитаниците изјавиле дека вакцината против Ковид-19 треба да биде задолжителна.

Тие истакнаа дека задолжителната вакцинација би можела да биде алтернатива за другите присилни мерки, како што се ограничување на контактите и намаленото работно време на угостителските објекти.

Марина Илиевска


Leave a Reply