МИСТЕРИЈАТА НА НОВОГОДИШНАТА НОЌ: Стотина повици поради зелена светлина на небото (видео)

Сподели со своите пријатели

Додека луѓето во Велика Британија се подготвувале за дочекот на Новата година на небото прелетал мистериозен зелен објект.

Иако исчезнал по само неколку секунди, Меѓународната метеорска организација (IMO) примила повеќе од 700 повици од луѓе кои виделе зелен блесок, обично на небото во Англија и Шкотска.

Loading...

Иако имало разни шпекулации за што станува збор, IMO соопштил дека се работи за метеор кој изгорел во амосферат ана Земјата и се претворил во огнена топка.

– Една од последните огнени топки во 2017 година, но многу голема, напишале на Твитер.

IMO објавиле дека зелено-црвениот објект прилично споро се движел и дека тоа траело десетина секунди.

На кроајот од од светлечкиот пат се распаднал на повеќе мали делови и исчезнала 20 километри јужно од границата помеѓу Англија и Шкотска.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.