МИСТЕРИЈА НА НЕБОТО: Снимени чудни црвени траги за кои засега нема објаснување (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Уметникот и фотограф Вес Снајдер објави на YouTube видео од необични црвени траги на ноќното небо. Феноменот е снимен во Северна Каролина.

Loading...

На снимката се гледаат и голем број вообичаени траги од споредбената рамнина – секоја поединечна слика е направена во временски интервали со експозиција од десет секунди и приближно една секунда помеѓу нив.

„Фатив илјадници траги од авиони и ниту еден од нив никогаш не изгледал вака, па сигурен сум дека не се типични авиони“, рече Снајдер.

– Тие траги ги фатив во неколку други временски интервали, но допрва треба да разберам за какво летало се работи што воопшто може да ги има тие способности. Што и да е, има неверојатна способност за маневрирање – додаде тој.

Феноменот бил видлив на небото околу 20 минути. Сепак, и покрај необичната природа на видеото, Снајдер не даде вонземско објаснување.

– Се обложувам дека тоа е обука за воени авиони. Сè што сакам да знам е како можам да се возам во тоа, што и да е – заклучува Снајдер.

 

Loading...