Минималната плата повторно ќе се зголеми

Сподели со своите пријатели

Во март 2024 година ќе има ново покачување на минималната плата, најави денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

Loading...

– Најниска плата во државата од март 2024 година минимум 22.500 денари. Повеќе од двојно зголемување од минималната плата за 2017 година, објави Бектеши на социјалните мрежи.

Минималната плата моментално изнесува 20.175 денари.

Никола Ивановски