Медитацијата при одење е најголемиот фитнес тренд во 2021 година. Дали знаете што е тоа?

Сподели со своите пријатели

Немора да бидете совршено смирени за да го доведете вашето тело во состојба на целосен мир и хармонија. Се чини дека е можно да медитирате и при движење.

Loading...

„Многу форми на движење можат да бидат медитативни“, вели Бустл, што вклучува одење, возење на ролери и многу повеќе.

Пешачката медитација е физички активен начин на медитација.

„Тој е дизајниран да ги синхронизира телото и умот и да ни даде шанса да се поврземе со природата и околината“, вели тренерот Веилин Ву.

 

 

Наместо да медитирате со затворени очи во вашата соба, излезете и согорувајте калории додека сте фокусирани на вашето тело и дишете.

Loading...

„Медитацијата во движење во основа значи да се фокусираш на она што го правиш во моментот, а не на твојата цел или дестинација“, објаснува Бастл.

На пример, фокусирајте се на земјата под вас.

Инструкторот по јога, Рос Рејбурн, се согласува дека медитацијата со пешачење е одличен начин да се заобиколат дразбите што се јавуваат при нормална медитација, односно во моментот кога ќе ги затворите очите.

 

 

Ву вели дека десетдневната сесија еднаш неделно е доволна за да го задржите стресот.

“Пронајдете место каде што ќе можете мирно да одите без премногу расеаност. Започнете да одите, фокусирајте се на сегашноста, на вашето физичко движење, на вашата околина и одете”, советува тој.

Loading...

Можете исто така да ставите слушалки во ушите и да слушате подкасти за медитација.

Медитацијата при одење има придобивки како што е елиминирање на стресот. Покрај тоа, тоа ќе ве исполни со енергија и ќе ви помогне да останете во форма и да бидете во склад со себе и со вашите чувства.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *