Машките костими за капење пред сто години личеле на пижами (видео)

Сподели со своите пријатели

Машките костими за капење пред сто години отсега, не биле онакви какви што сме навикнати да ги гледаме во денешницата.

Loading...

Во 1915 година, машкиот костим за капење бил едноделен, со ракави и копчиња, по што со текот на годините, од едноделен, мажите одеднаш под притисок на тогашните модни трендови, почнале да носат само долен дел, по што завршила ерата на костимите кои го прекривале и горниот дел од машкото тело.

Во следното видео, даден е приказ на костимите за капење, почнувајќи од 1915 година.

Со костимите, заедно оди и обавезниот моден стајлинг, т.е мустаќите и убаво зачешланата коса.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.