Луксуз и гејминг – Кацига за игра направена од Сваровски кристали

Сподели со своите пријатели

Сваровски, познат австриски производител на кристали, одлучи да го спои својот препознатлив луксуз со популарната игра Halo.

Loading...

Производителот создаде неколку предмети со тема Хало во вредност од над 2.000 долари.

Еден од овие предмети е популарниот шлем Master Chief. Изработен е од бел кристал, додека заштитата за очи доаѓа во златна боја.

„Следејќи ги темите на бестрашно истражување, херојство и неограничена имагинација, оваа фигура на кацигата Master Chief е опиплив потсетник дека треба да работите за да ја постигнете секоја своја цел“, се вели во описот.

Дополнително, како дел од овој пакет пристигнува и легендарниот енергетски меч Covenant. Сваровски тврди дека написот претставува „персонификација на херој за секоја авантура што доаѓа со моќта на енергетскиот меч во облик на кристал“.

20-те споменати предмети ќе бидат создадени како дел од хуманитарната кампања „Gamers Outreach“, а ќе се продаваат во текот на декември.