Луѓето откриваат: 10 најглупави причини за раскинување на врската

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш ве мачи баналниот начин на кој сте оставиле некого или некој ве напуштил по раскинувањето, можеби ќе ве утешат читателите. Досега можеби мислевте дека изневерувањето и предавството се единствената причина да се стави крај на романтичната врска, но верувајте ни – тоа не е секогаш така.

Loading...

Причините за раскинувањето се многу незгодни работи. Некои веднаш ќе ги споделат со личноста што ја оставаат, некои ќе ги сокријат, а некои дури подоцна ќе сфатат дека причините за раскинувањето можеби не биле најпаметни.

 

 

Прашавме неколку луѓе која е најглупавата причина зошто оставиле некого или некој ги оставил.

1. Тој се врати кај бившата, бидејќи веруваше дека ќе му биде подобро.

П.С. Тој не беше ништо подобар. Подоцна ја „замени“.

Loading...

2. Таа не ми го донесе овошниот јогурт што го барав.

3. Тој не знаеше како да се бакнува.

4. Не можев да го поднесам фактот дека тој секогаш носеше црни чорапи.

5. Секогаш и засекогаш и не само еднаш, „премногу си добар за мене“.

6. „Не можам да го сторам тоа“. Претпоставувам дека мислеше на брак, деца, куќа, работа … сè уште не знам што требаше да значи тоа.

 

 

Loading...

7. После еден месец, тој ми рече дека премногу се заљубив во него.

8. Раскинав затоа што страшно ме нервираше неговиот глас.

9. Ми рече дека пијам премалку.

10. Сакаше да носи кошули со кратки ракави – навистина не можев да издржам.