ЛУДО, НО МОЖНО: 10 начини на кои Земјата би можела да исчезне (видео)

Сподели со своите пријатели

Во овој возбудлив филм научниците претставуваат десет начини за уништување на целата планета.

Кога сите во рака би држеле црна дупка со големина на кликер, би била тешка како целата планета.

Веднаш би ни испаднала од раце и би го пробила тлото и без запирање ќе се спушта до центарот на Земјата. Последиците би биле моментални. Пред се, би биле двојно потешки, затоа што и самата планета наскоро ќе стане двојно потешка.

Црната дупка набегу ќе започне да ја голта околната материја и тој процес би траел неколку месеци. Но, самиот крај би траел само неколку минути и целата планета би исчезнала за момент.

Теоретичарите со нова теорија за крајот на светот

Loading...

А сега замислете Земјата да се најде помеѓу две црни дупки. Од двете страни на планетата би се појавил бран кој никогаш повеќе нема да се спушти. Водата прва би влегла во црната дупка.

Освен овие сценарија, можете да замислите како би изгледало Земјата да се зарие во Сонцето или одеднаш да исчезне гравитацијата.

Ова е интересен начин за истражување на „опасната“ физика на вселената и својствата на планетата која ја нарекуваме дом.

https://youtu.be/0mHeHoKiFUI

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.