Авиони без обележја слетуваат во Област 51, а никој не знае што има во нив

Сподели со своите пријатели

Над месноста наречено Област 51, кое важи за едно од најмистериозните подрачја на светот, биле видени необележани патнички авиони кои полетувале од аеродромот во Лас Вегас, а ова покрена лавина нови теории на заговор за тајните на оваа воена база.

Многумина веруваат дека оваа мистериозно летало го има одговорот на многу прашања поврзани со легендата за вонземјаните која се поврзува со оваа место.

 

Loading...

Area-51-Janet-Airlines-2

 

Во прашање се црвено-бели авиони кои на прв поглед изгледаат како и сите други. Тие биле видени претходно на меѓународниот аеродром Мек Каран. Меѓутоа, каок што пишува „The SUN“, јавноста не ги користи овие летала, туку тие одат само до една дестинација – Област 51.

Некои теоретичари на заговор веруваат дека тајната воена база која е скриена во пустината Невада, всушност е место каде се скриени остатоци од вонземјанско летало срушено во 1950 година.

 

wikipedia-NASA-Landsat

 

Американската војска го купила оваа подрачја во 1955 година, а неговото познењето е признаено дури во 2005 година. Баш поради тоа се верува дека на оваа место се вршат испитувања на напредна воена технологија.

 

Janet-Airlines-4

Loading...

 

Инаку, овие американски авиони кои се споменуваат го носат знакот „Џенет Ерлајнс“, а никој кој лети со нив, нема дозвола да признае каде оди и која е неговата работа.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.