Левичарските движења ”Ленка” и ”Солидарност” ќе формираат нова партија

Сподели со своите пријатели

Левичарските движења ”Лeнка” и “Солидарност” во сабота /14 ноевмри/ во 11 часот најавија прес конференција во Жена парк во Скопје каде ќе ја објават иницијативата за собирање потписи за регистрација на нова политичка партија во Македонија под името ”Левица”.

Loading...

Новата партија ќе биде формирана од левичарски активисти, од членовите на Комунистичката партија на Македонија, синдикалци, активисти и поединци левичари, пренесува ФОКУС.

Партијата според изјавите ќе се залага за работнички права и социјална правда, за демократизација на сите сфери на живеењето и против меѓуетничките бариери и национализмот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.