Лекарите му дале 24 часа, а тогаш следувало чудо (видео)

Сподели со своите пријатели

На Кевин Мејсиј на 16 години му бил дијагностициран тумор на мозок. Првобитно лекарите му рекле дека има девет месеци живот, но тогаш работите се закомплицирале и на оваа младо момче му биле дадени само 24 часа живот. Меѓутоа, неговата желба била само една – да се запише на Универзитетот во Кентаки, за чиј кошаркарски тим, Кентаки Вајлдкетс тој бил навивач од мали нозе.

Loading...

Приказната за оваа неверојатно момче и љубовта кон Вајлдкетси ја слушнал и тренерот на овој тим, кој знаел дека мора да му помогне на Кевин.

Тој го посетил Кевин во болница за да го подржи во борбата против лошата болест, иако никој не верувал дека тој ќе преживее. Во таа прилика тренерот му ветил на Кевин дека доколку оздрави, тој ќе направи се што е во негова моќ за да го запише на колеџот и Кевин да стане дел од тимот.

Кевин некогаш и бил успешен спортист, кој тренирал кошарка, бејзбол и трчање, но по неколкуте силни операции скоро и да не можел да зборува и да се движи – го запишал Универзитетот во Кентаки и станал дел од тимот Кентаки Вајлдкетс.

Тој денес е „срце“ на овој кошаркарски тим и секојдневно и по неколку часови поминува на тренинзите каде ги подржува и бодри своите пријатели.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.