Кумановските гимназијалци даруваа крв (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Над 120 ученици од Гимназија „Гоце Делчев“ се пријавија да даруваат крв на акцијата која ја организираше Црвениот крст.

Loading...

[huge_it_gallery id=”222″]

Голем број на ученици ја покажаа хуманоста на дело и даруваа крв за да спасат нечиј живот, но и заради личниот здравствен бенефит кој можат да го имаат од самото дарување.

Денеска крв даруваат учениците матуранти, односно сите оние кои веќе имаат нполнето 18 години – истакна професорот Драган Илиевски.

Ученичката Андријана Спирковска истакна дека акцијата се одржува два пати во годината, а оваа учебна година оваа е прв пат.

Инаку акцијата ќе трае до 18 часот, а крв може да даруваат сите заинтересирани возрасни граѓани без разлика дали се ученици на училиштето. Се очекува да бидат соберени околу 80 крвни единици.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.