Кумановецот Никола Даневски е еден од најдобрите математичари во земјава

Сподели со своите пријатели

Запознајте го Никола Даневски – 16 годишниот ученик од Куманово кој беше прогласен за најуспешен математичар.

Уште од мали нозе, Никола започнал да учествува на натпревари по математика. Заедно со неговата наставничка Наташа Ангеловска тој го освоил првото место на регионалниот натпревар по математика во четврто одделение.

Во периодот од петто до осмо одделение, неговата класна раководителка и наставничка по матемаика Снежана Стефановска продолжила да работи со него и да го поддржува и поттикнува во учеството на понатамошните натпревари освојувајќи први и втори награди на регионалните и државните натпревари.

Повеќе прочитајте на следниот линк.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.