Кучето ја претчувствувало смртта па спаси живот на неверојатен начин (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Човекот сакал да заколе патка. Она што следеше веднаш по тој обид, за жал, не е баш секојдневна глетка.

Loading...

Хуманоста денес се цени, а едно куче докажа дека има повеќе хуманост во себе отколку човекот.

На видеото се гледа како човек држи патка во едната рака, а во другата сатара, на која нежно ѝ се приближува на вратот за да ја заколе.

Кучето стои на страна и го гледа сето тоа, а со шепата го запира сопственикот и на тој начин го моли и го предупредува да не го прави тоа.

Во следниот момент со вилиците ја зема сатарата и му ја одзема на сопственикот.

Кој друг би направил ваков хуман гест, ризикувајќи го својот живот?

 

Loading...