Крадел човечки мозоци и ги продавал на интернет (фото)

Сподели со своите пријатели

Светот е преполн со чудни луѓе и тоа понекогаш може да биде навистина шокантно. Дејвид Чарлс (23) од Индијанаполис, украл човечки мозоци од поранешна ментална институција.

Loading...

Да, добро прочитавте, но тоа не е се. Тој се обидел и да ги продаде преку „Е-бај“ за Ноќта на вештерките.

mozgovi-dejvid-carls-lopov-ebej-foto-ilyke-1448995229-795351

Чарлс како провалник влегол во Медицинскиот историски музеј во Индијана и украл тегли со човечки мозоци и други видови ткива. Музејот инаку некогаш бил психијатриска болница.

mozgovi-dejvid-carls-lopov-ebej-foto-ilyke-1448995449-795355

Крвавиот отпечаток на прст на хартија во музејот помогнал на полицајците да го пронајдат Чарл. Полцијата кај него пронашла 80 тегли со човечки ткива според судските документи.

mozgovi-dejvid-carls-lopov-ebej-foto-ilyke-1448995543-795357

Тој украл и други работи, како на пример вага за бебе, ЕКГ машина и 10 медицински микроскопи.

Loading...

Осуден е на година дена домашен придтвор. Дејвид, инаку, се обидел сето ова да го продаде на интернет за 600 долари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.