Компаниите основани и управувани од жени ќе ги добијат решенијата за субвенции

Сподели со своите пријатели

Во Министерството за економија денеска ќе бидат доделени решенијата на 11-те компании основани и управувани од жени кои се добитници на субвенции за поддршка на жени претприемачи во рамки на Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2020 година.

Loading...

Решенијата ќе ги додели министерот за економија, Крешник Бектеши.

Како што информира Министерството за економија, поради ситуацијата со КОВИД 19, решенијата на компаниите добитници ќе им бидат симболично врачени.

Мирјана Чакарова


Leave a Reply