Колку жените би простиле неверство, а колку мажите, и што им е НАЈВАЖНО?

Сподели со своите пријатели

Прашањето на сите прашања, веројатно најтешко на светот, е: Дали би простиле измамата?

Loading...

Логично, имате целосно право да избркате прељубник од вашиот живот.

Но, исто така, ако така изберете, можете да ја преболите и прељубата.

Затоа е многу интересно да се погледне што вели ова истражување.

 

 

Едно британско истражување опфати 3.000 мажи и жени и се осврна на прашањето дали учесниците ќе толерираат измама.

Loading...

Првиот и многу шокантен факт е дека дури 85 проценти од жените биле изневерени во претходните врски, додека кај мажите тој процент е околу 80 проценти.

Сепак, уште поинтересно е што припадниците на посилниот пол се повеќе склони да простуваат отколку жените.

Имено, 86 проценти од мажите рекле дека ќе простат прељуба, додека 82 проценти од жените би го сториле тоа.

Секако, секоја врска е различна, и кога ќе се најдеме во позиција на партнер за изневерување, многу фактори влијаат на нашите одлуки.

 

 

Што е најважно, постои драстична разлика во тоа кој фактор на прељуба е најважен за мажите, а кој за жените.

Loading...

„Кога се соочуваат со прељуба, мажите се фокусираат на физичката компонента на тоа, од друга страна, жените се многу позаинтересирани за емотивниот аспект на изневерувањето“, објаснува психотерапевтката Луси Бересфорд.

„Фактот дека мажите се повеќе склони кон прошка може да биде поврзано со фактот дека двата пола реагираат различно на прељубата. Мажите се фокусирани на физичката страна на изневерувањето и ќе биде многу потешко да и се прости ако се случил секс. И на жените ќе им биде многу потешко да ја пребродат емоционалната прељуба “, тврди Бересфорд.

Интересно, другите истражувања покажуваат дека дури 20 проценти од прељубниците немаат секс со своите љубовници

А што велите вие? Можете ли да простите прељуба?

 

 


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *