Колку всушност тежи омилениот зликовец од цртаниот филм?

Сподели со своите пријатели

Дежурниот негативец од популарната серија Симпсонови, г-дин Барнс, е дел од таа приказна откако започна да се емитува пред повеќе од три децении, поточно од 1989 година.

Loading...

Тој е најбогатиот човек во Спрингфилд, многу себичен и префинган. Пред неколку години, аналитичарите на оваа серија, кои се чинеше дека предвидуваат што всушност ќе се случи во светот, дадоа бројни објаснувања за тоа како овој измислен лик е толку богат.

Првата верзија ја раскажува приказната за детството на господин Барнс, како второ најмало дете од дванаесетте во куќата, кое пораснало со среќни родители. Поради веселата природа што ја поседувал, неговите роднини Монтгомери Барнс го нарекле „Хепи“ (среќен).

 

 

Сепак, сè се сменило кога го напуштил семејството да живее со „челичен“ милијардер, кој се покажал дека е дедо и, патем, и поранешен робовладетел.

Друга теорија објаснува дека г-дин Барнс е паметен бизнисмен кој со години поседува неколку компании. Тука спаѓаат „Germ Warfare Laboratory”, „Springfield Convert Hall” и „Springfield Nuclear Power Plant“, каде работи Хомер Симпсон.

Loading...

Во мал град како Спрингфилд, Барнс има монопол над некои од најголемите и најуспешните бизниси, па затоа има смисла зошто е толку богат.

Забавно и поапсурдно објаснување за неговото богатство е тоа што е толку одлично затоа што Барнс ги поседува правата на песната „White Christmas“.

 

 

Во 2006 година, бизнис списанието Форбс го стави Барнс на списокот на најбогатите измислени ликови во светот.

Потоа го зазеде второто место, со нето вредност од 17 милијарди долари. Сепак, тоа богатство, наводно, масовно се намалувало со текот на годините, бидејќи Барнс станал посиромашен.

Така, во 2010 година, Форбс откри дека богатството на овој жител на Спрингфилд се намалило на околу 1,3 милијарди долари.

Loading...

Сепак, тоа го прави далеку најбогатата личност во градот, иако тој не како порано.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *