Колку граѓани гласале до 17 часот во Македонија?

Сподели со своите пријатели

Вкупно 44.18 отсто од гласачите запишани на избирачкиот список до 17 часот попладнево го оствариле своето право на глас.

Loading...

Право на глас денеска во Македонија имаат 1.092 341.

Најголема излезност е забележана во Новаци од 67.19 отсто, а најмала во Пласница со 15,5 отсто.

Гласањето досега се одвива мирно на сите избирачки места.

Никола Ивановски