Колку часа би требало да спиете според возраста?

Сподели со своите пријатели

Во најновиот проект на Американската Национална фондација за спиење се вклучени 12 медицински стручњаци кои детално ги истражуваа препораките од типот „колку часа сон ви се потребни за добро функционирање?“

Религиски ритуал: Девет дена без јадење, пиење и спиење

Loading...

Во истражувањето учествувале лица од различни возрасти, од новороденчиња до стари и изнемоштени лица.

Пронајдете во која група спаѓате и откријте колку часа треба да преспиете вечер, а колку вашите дечиња:

Бебиња до 3 месеци: 14 – 17 часа

Од 4 до 11 месеци: 12 – 15 часа

Времето кога се будите ноќе открива што не е во ред со вашето тело

Од 1 до 2 години: 11 – 14 часа

Од 3 до 5 години: 10 – 13 часа

Од 6 до 13 години: 9 – 11 часа

Од 14 до 17 години: 8 – 10 часа

Спиете во чорапи? Еве зошто тоа не е лоша идеја!

Од 18 до 25 години: 7 – 9 часа

Од 26 до 64 години: 7 – 9 часа

Постари од 65 години: 7 – 8 часа


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.