Која крвна група најдобро го поднесува стресот?

Сподели со своите пријатели

Како ќе се носите со стресот зависи и од тоа која сте крвна група.

Loading...

Имено, научно е докажано дека лицата со крвна група А најлошо го поднесуваат стресот, тоа е затоа што имаа поголема количина кортизол во крвта, хормон одговорен за чувство на стрес, што значи дека се поподложни на стрес за разлика од останатите крвни групи.

Стресот ја убива желбата за интимност: Еве како да го надминете проблемот!

Физичката активност е одличен начин за третиранје на стресот, а стресот на кој се подложни луѓе со крвна група А треба да имаат смирено физички активности како таи чи или јога кои го намалуваат количеството на кортизол.

Лицата со крвна група О, според истражувањата, најдобро го поднесуваат стресот, но исто така им е пторебна помош за да од телото го исфрлато хормонот кортизол.

Луѓето со оваа крвна група се најдобри во кревет!

Во тоа најдобро може да им помогне енергичка телесна вежба која експресно ќе ги ослободи од стресот.

На лицата со крвна група Б најмногу има одговараат јогата и други поблаги облици на телесни вежби, додека пеодинците со крвна гурпа АБ најдобро функционираат коа нивната дневна рутина е во рамнотежа, без преголеми осцилации на стресот.

Loading...

Leave a Reply