Кој е подобар пријател? Мажите или жените?

Сподели со своите пријатели

Треба да имате барем една личност во животот на која секогаш можете да се потпрете и која секогаш ќе биде тука за вас, очигледно, за жените најдобро би било да се бара таква личност од спротивниот пол.

Loading...

Мажите се најдобрите пријатели што можете да ги имате, без разлика дали треба да ги слушаат вашите секојдневни проблеми или да ви даваат совети за момчињата.

Ќе ве насмеат, задеваат, ќе ги направат друштвените собиранки малку поподносливи и што е најважно, тие ќе бидат таму кога ќе ви требаат.

 

 

Во продолжение дознајте зошто мажите всушност се подобри пријатели од жените!

Тие ги чуваат вашите тајни

Loading...

Истражувањата покажале дека жената не може да чува тајна подолго од 47 часа! Од друга страна, мажот може да заборави што сте му рекле, за само неколку минути. Се разбира, тоа ги прави луѓе кои ќе ги чуваат тајните најбезбедно.

Можам да ти глумам момче

Вистина е дека жените сакаат внимание, но само од одредени луѓе. Чудни пораки од странци или случајни момчиња во кафуле може да бидат проблем кога сте сингл.

Но, кога имате маж како најдобар пријател, тој може да глуми дека е ваше момче и да го сврти несаканото внимание од вас.

 

 

Тие не ви судат за тоа колку јадете

Loading...

Мажите никогаш нема да судат за вашите навики во исхраната. Уште повеќе, за нив се попривлечни жени кои сакаат да јадат. Значи, кога сте со вашиот пријател маж, никогаш нема да се двоумите да уживате во вкусна храна.

Тој не се натпреварува со вас

Според извештаите на Универзитетот во Аризона, жените имаат тенденција да бидат подобри кон другите жени. Тие се натпреваруваат едни со други и честопати се љубоморни.

Иако ова можеби не е целосно точно, мора да се согласиме дека мажите се помалку конкурентни, особено во однос на нивните пријатели.

Тие се сигурни

На повеќето девојки им е полесно да се доверат на маж отколку на друга жена. Причината е што мажите се многу посигурни. Во нивната природа е да ја штитат жената и да се чувствуваат безбедно.

 

Loading...

 

Тие ви даваат најдобар совет за момците

Ако вашиот пријател ве замоли да се држите настрана од одреден човек, тој само го сака најдоброто за вас. Мажите можат да ги погодат намерите на другите мажи и дефинитивно можете да сметате на нив кога ви треба совет за момче.

Не озборуваат

Додека жените ги претвораат сите свои чувства во приказни, мажите се обидуваат да избегнат озборувања.

Тие комуницираат само кога разговорот има цел и се обидуваат да го одржат кратко. Ако сакаат да ви кажат нешто, веднаш ќе дојдат до поентата, наместо да кружат.

Loading...

Тие создаваат доживотно пријателство

Според експертите, мажите се поверен пол и се емотивни како и жените. Тие копнеат по блискост и пријатели, но не се особено добри во изразувањето на своите емоции.

Кога сте пријатели со маж, бидете сигурни дека тој нема да ве изневери. Тој ќе се држи до тебе до самиот крај!


Leave a Reply