Кои земји први ќе ја дочекаат Новата година?

Сподели со своите пријатели

Додека ние Новата година вечерва ќе ја дочекаме на полноќ, во некои земји од планетата најлудата ноќ е за неколку часа.

Loading...

На пладне по наше време во 2020 ќе влезе Нов Зеланд, во 14 часот Австралија, во 16 Јапонија и Кореја, во 17 часот Кина, а час подоцна од 2019 ќе се простат Индонезија и Тајланд.

Спектакуларната прослава во Дубаи ќе биде во 21 часот по наше време, а час подоцна Новата година ќе се честита во Русија и Саудиска Арабија.

Неколку часа по нас, во Новата година влегуваат Бразил и Канада околу 5 часот наутро по наше време, а кога нашите клубови ќе започнат да ги затвораат вратата, Американците ќе се простат со старата година.


Leave a Reply