Кога фрлањето бидермаер ќе отиде предалеку (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

На што се жените се подтовени за да го фатат бидермаерот докажува оваа видео снимкакоја се шири на социјалните мрежи.

Loading...

Снимката, споделена на Редит од шокирани гости, го доловува моментот кога невестата фрла Бидермаер кон нејзините немажени девојки.

Жените се подготвуваа да го фатат букетот затоа што, според традицијата, се верува дека девојката што ќе го фати е следната што ќе застане на лудиот камен.

Работата навистина отиде предалеку, бидејќи една жена истрча од толпата и го грабна бидермаерот на една дама, која првично го фати.

И тогаш доаѓа до неочекувана ситуација – се појавува трета гостинка која скока и го презема букетот, борејќи се дури и со една млада жена која беше шокирана од нејзиниот потег.

Среќна за нејзината мала победа, жената го изведува победничкиот танц и се смее задоволно, додека невестата во венчаницата седи на подот и вика налутено кон неа.

Свадбата, која без сомнение ќе се раскажува долго време, успеа да изиритира многу луѓе кои го осудија ваквото однесување.


Leave a Reply