Коцкастите лубеници го преплавуваат светскиот пазар (видео)

Сподели со своите пријатели

Последните недела дена лубениците се доста присутни, како во нашите, така и низ странските медиуми, но не поради истите причини.

Ова е не е нов изум на земјата, туку е покрената интернационална продажба на оваа овошје (или зеленчук, зависи кого прашувате).

Пратките со коцкасти лубеници се тргнати од Западна Јапонија на пазарите ширум светот. Се одгледуваат во градот Зеншуји во провинцијата Кагава, во пластични оквири со помош на кој го постигнуваат овој облик. Но производителите нагласуваат дека лубенциите не се за јадење, затоа што се берат пред да созреат, туку се наменети за декорациски цели. Се продаваат по цена од 97 американски долари.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.