Ќе се реконструираат игралиштата кај „Кошеви“ во населбата Гоце Делчев (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Игралиштата во кумановската населба Гоце Делчев кај локацијата позната како „Кошеви“ ќе бидат реконструирани наскоро.

Loading...

Како што информираше градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски, тендерската постапка е завршена, а покрај овие игралишта, ќе бидат реконструирани и спортски терени на неколку други локации во градот.

– Заврши тендерската постапка за реконструкција на спортските терени во населбата Гоце Делчев, „Кошеви“, каде комплетно ќе бидат реконструирани двете спортски игралишта, едното за ракомет, другото за кошарка. Втората локација е во селото Долно Којнаре, каде исто така ќе биде реконструиран на подлогата на оваа игралиште и третата локација е во ООУ „Вук Караџиќ“ и „Наим Фрашери“ каде што ќе биде изградено комплетно едно вакво игралиште, изјави градоначалникот Димитриевски.

 

 

Инаку во изминатиот период општината обнови неколку спортски терени за потребите на училишниот и „маалски“ спорт.

Терени за кошарка и ракомет со тартан подлога добија три средни училишта во градот.

Loading...

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *