Кина има пруга што минува низ станбена зграда, а станицата е меѓу 6. и 7. кат (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Град во Кина постави нови стандарди кога се во прашање железницата и архитектурата.

Loading...

Имено, воз во градот Чунгкинг директно поминува низ станбена зграда!

Станарите воопшто не се бунат, бидејќи возот малтене е нечуен.

Кога архитектите во Кина морале да дизајнираат железничка траса со една пруга која ќе се наоѓа на голема надморска височина и ќе поминува низ кинески град, дошле до неверојатно решение.

Во Чунгкинг, тесен и пренаселен планински град, минува железницата, ни помалку ни повеќе, туку станбена зграда. Но, тоа не е се.

Станицата „Станица Лизиба“, која беше отворена во 2004 година, се наоѓа на просторот помеѓу шестиот и осмиот кат на станбена зграда која има вкупно 19 ката.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Слон извлекол жена од автомобилот и ја газел до смрт

Погледнете како изгледа оваа неверојатна рута:

 

Loading...