Катастрофа на аеродром: Поради технички проблеми откажани 500 летови

Сподели со своите пријатели

Southwest Airlines и нејзините патници оваа недела морале да се соочат со илјадници одложени и откажани летови.

Loading...

Откажувањето на летот се должело на неколку технички проблеми што влијаеле на неговите системи.

 

 

Во понеделникот, на 14 јуни, давателот на податоци за временските услови на авиокомпанијата имал повремени проблеми со перформансите што го спречувале да ги добие потребните информации за летовите.

Според веб-страницата на FlightAware, заради тоа биле одложени 1.541 лет. Еден ден подоцна, Southwest Airlines рече дека морало да откажат околу 500 летови, или 15 проценти од својот распоред, откако наишле на друга грешка.

Southwest Airlines изјави дека има проблеми со мрежната поврзаност во вторникот попладне. Ова влијаело на нејзиниот систем на резервации.

Loading...

 

 

Таа дури морала да побара од Федералната администрација за авијација да издаде Федерална управа за авијација за авиокомпанијата со цел да спречи полетување на кој било нејзин авион, додека компанијата го решавала овој проблем со резервации.

Покрај откажувањето на 500 летови, проблемот со врската доцнела помеѓу 900 и 1.300 летови, според FlightAware.

Иако Southwest Airlines сè уште го истражува проблемот, не верува дека двете грешки се поврзани.

Компанијата била погодена од сериозни технички проблеми токму кога патувањето започнало да се забрзува од почетокот на пандемијата.

Авиокомпаниите во моментов уживаат во реактивирање на летовите по долг период на забрани за патувања што значително влијаеја на туризмот и на туристичката индустрија.

Loading...

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *