Калуѓерките кои истерувале ѓавол пред парламентот во Ирска се соочуваат со оптужби: Ја прекршиле забраната за движење (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

За време на заклучувањето во Ирска, не смеело да се соберат повеќе од 15 лица на отворено, а на 8 декември имало околу 70 од нив пред парламентот.

Loading...

Група од скоро 70 верници се собрале во Даблин во декември за да протераат ѓавол, додека земјата била „заклучена“ поради коронавирус. Две калуѓерки од Република Ирска се соочуваат со обвинувања дека ги прекршиле правилата донесени заради короната. Двете поминале скоро 200 километри до Даблин за да го протераат ѓаволот од парламентот на земјата, според ирскиот испитувач.

 

 

Патувањето се случило во време кога патувањето во околните области било забрането. Мајка Ирена Гибсон и сестра Ана Мари од манастирот Кармелитски сестри на Светото лице на Исус од Корк се придружиле на групата од скоро 70 учесници собрани пред ирскиот парламент на 8 декември за да ги истераат демоните.

Процесот, предводен од отец Џакомо Балини, потоа продолжил со миса во блискиот парк.

За време на заклучувањето во Ирска, не било дозволено повеќе од 15 лица да се собираат на отворено.

Loading...

Засега е непознато дали другите учесници во процесот ќе претрпат казна како двете калуѓерки.

На видеото се гледа како отец Балини, прска света вода врз зградата на ирскиот парламент, изразувајќи надеж дека „некои од злите духови“ ќе ја напуштат зградата.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *