01.07.2019 13:11

Како функционира мозокот кога мируваме? (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Се испоставило дека мозокот најдобро работи кога е во состојба на мирување.

Со текот на годините, студиите покажале дека за време на нашите природни циклуси на сонот, мозокот е во акција и обавува многу должности кои нас не чинат она што сме кога сме будни.

loading...

Научниците велат дека е многу важно наутро кога ќе се разбудиме, неколку минути да ги држиме очите затворени пред да станеме од креветот.

Во приложеното видео погледнете нешто поевќе за функцијата на нашиот мозок за време на спиењето.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments