Како да изградите врска полна со доверба: Посветеноста мора да биде обострана

Сподели со своите пријатели

Довербата е основа на секоја здрава емоционална врска.

Loading...

Тешко е да се изгради, лесно се уништува и потребно е за секоја здрава врска? Тоа е сигурно – верувајте.

Довербата е основа за многу аспекти на силна врска, како разбирање, искреност, добра комуникација …

Создавањето стабилна и силна врска не е лесна задача, а одржувањето на довербата е бесконечна работа за двајцата.

Но, од каде да започнам? Градењето доверба е процес кој одзема многу време, но експертите имаат неколку совети кои можат да ви помогнат во тоа.

 

 

Loading...

1. Пред се – Почитување

Почитувањето значи дека никој нема моќ или власт над другите. Ова значи да му дадете доволно простор на другата личност и да можете да донесувате одлуки и избори само за себе.

2. Бидете секогаш тука за нив

Не е лесно кога минувате низ тежок период од животот самостојно, па затоа најубаво и најважно е да имате безбедно рамо на кое можете да ја ставите главата.

Во моментот кога емоционалните потреби на еден партнер не го исполнуваат одговорот, постои постепено создавање на јаз, кој со текот на времето станува непремостлив.

За да се спречи тоа да се случи, многу е важно од почеток да слушаме што ни кажува партнерот, да покажеме емпатија, разбирање и желба за комуникација.

 

Loading...

 

3. Научете да слушате

Дали некогаш сте морале да завршите приказна за вашите чувства и да сфатите дека никој не ве слуша? Тоа е секако едно од најлошите чувства на светот.

Воспоставувањето доверба со вашиот партнер бара комуникација и активно слушање.

Кога комуницирате или поминувате време со вашиот партнер, бидете внимателни и прилагодени на неговите чувства и потреби.

Тоа значи дека не одговарате на СМС-пораки или не го пребарувате Инстаграмот додека тој сака да сподели нешто важно со вас.

Може да се согласите за време за разговор, а со тоа да си дадете едни на други шанса да бидете што поприсутни.

 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *