Ја реновирале црквата, но дури подоцна сфатиле дека таа наликува на нешто безобразно (фото)

Сподели со своите пријатели

Црква која се наоѓа во Диксон, Илионис на прв поглед изгледа како секоја обична зграда. Меѓутоа кога ќе се погледне сателитската снимка, се гледа дека таа всушност има форка на пенис, што корисниците на социјални мрежи, секако, го забележале први.

За жал архитектите не забележале ваков пропуст се додека сателитските снимки не станале вирални.

Оваа црква не отсекогаш имала таква форма. Тоа се случило по 2011 година кога Агенцијата за заштита на околината пронашла загадено земјиште на кое е изградена, па истата морала да биде срушена и повторно изградена.

Црвкениот персонал барал долг ходник кој би овозможил во зградата да влегува дневно светло.

За да не мора да пресечат едно дрво кое се наоѓа од јужната страна на зградата, тој ходник при проектирањето малку бил закривен.

Така и зградата добила форма на пенис, а ниту верниците ниту од црквата не забележале веднаш дека истата има непристојна форма.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.