Ја победила смртта и опасната болест, сега мами воздишки на илјадници мажи (фото)

Сподели со своите пријатели

Родена е со церебрална парализа и едвај преживеала. По многу години минати по болниците, се посветила на тренингот и денес е здрава, но и многу атрактивна девојка.

https://www.instagram.com/p/BYTBx57DW-i/

Loading...

Кога Маријана Сфакианакис (23) требало да се роди на нејзината мајка и рекле дека бебето нема да преживее. Девојчето било прерано родено, па поради премногу минато време без кислород претрпела делумни иштетувања на мозокот и била родена со церебрална парализа. Кога ќе ги видите нејзините фотографии денес, никогаш не би претпоставиле такво нешто.

https://www.instagram.com/p/BYPm-naDFk9/

До својата шеста година Маријана живеела многу тешко, а тогаш следувала операција. Тогаш за прв пат почнала да чекори. Ја чекале осум месеци солзи и болка, а одела и на сериозна рехабилитација.

https://www.instagram.com/p/BY3EvUBjcOE/

Секако, уште многу години имала доста слабо здравје, но тогап одлучила да се посвети на спортот – систематски тренинзи.

По многу време минато во теретана девојката започнала да зајакнува, а со време влегла ритам со сите психички и физички проблеми кои биле последица на нејзината болест и секој ден била се повеќе и повеќе сигурна во себе.

https://www.instagram.com/p/BYg_JJ5Dr94/

Благодарение на нејзината упорност и верба таа денеска живее како и сите девојки на нејзини години, а има и 60.000 фанови на Инстаграм, кои секојдневно ја храбрат, додека таа ги инспирира нив со својата приказна.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.