Изминатото деноноќие ЕСМ произведе 10.542 MWh електрична енергија

Сподели со своите пријатели

АД ЕСМ на 08.11.2022 година произведе 10.542 MWh електрична енергија.

Loading...

Во Термоелектраните произведени се 7.919 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.623 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 08.11.2022 година


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Потребите од струја целосно задоволени со сопствено производство, тврди Владата