Изгубен град стар 200.000 години откриен во Јужна Африка може да ја смени историјата засекогаш!

Сподели со своите пријатели

Во јужна Африка, околу 150 км западно од пристаништето Мапуто во Мозамбик, археолозите откриле сложени урнатини на огромен камен град за кој се верува дека бил изграден од напредна античка цивилизација. Истражувачите ја утврдија староста на локацијата со мерење на стапката на ерозија на долеритот.

Loading...

Според многумина, ова историско откритие може да ја препише историјата како студија што покажува дека метрополата од 1500 квадратни километри е изградена пред 160 000 и 200 000 години!

 

 

Урнатини на антички јужноафрикански град:

Ѕидовите на овој антички јужноафрикански град се направени од долерит. Пресметувајќи ја стапката на ерозија на долерит, се проценува дека самата структура е стара околу 200 000 години. Иако овој датум предизвика полемики меѓу историчарите и археолозите околу неговата автентичност.

На античката локација има урнатини од огромни камени кругови кои се покриени со песок и повеќето од нив не можат да се видат со голо око. Овие чудни кругови се пронајдени во воздушен преглед и сателитски слики.

Loading...

Каде што египетските пирамиди и мезоамериканските структури се сметаат за најстари напредни градби во светот, стари не повеќе од 6000 години, овие праисториски и сложени урнатини збунија многу истражувачи. Дури и најстарата зграда на земјата, мегалитските храмови на Малта, не била изградена пред 3600 година п.н.е.

Мистериозните урнатини на зграда стара 200.000 години во Мапуто, Мозамбик, за кои се смета дека се дел од антички град кој се протега на 10.000 километри, ги открија Мајкл Телингер и Јохан Хајн. Постојат патишта кои се поврзуваат со комплексни кружни структури со земјоделско земјиште, што укажува на тоа дека припаѓало на високо напредната цивилизација. Телингер напиша многу за своите откритија во неговата книга „Храмови на африканските богови“.

Се проценува дека опкружените sидови пронајдени на ова место се долги 1500 квадратни километри, иако секој ѕид на места е висок само 3-5 метри. Сепак, ѕидовите во тоа време биле далеку повисоки, што би било погодено од временска ерозија. За да биде градот поинтересен, тој се наоѓа геолошки покрај бројните рудници на злато и се претпоставува дека тие биле првите рудари на злато.

 

 

Чудни откритија на античка јужноафриканска локација:

Понатамошното истражување покажа дека античките жители на овој град врежале детални слики во најтешките sидови се поклонувале на сонцето и први ја испишале сликата на египетскиот Анк – клучот за животот и универзалното знаење.

Loading...

Анк, испишан на египетскиот ид

Навистина сме зачудени кога гледаме како симбол на египетскиот бог може да постои на земјата илјадници години пред да се појави на виделина египетската цивилизација.

Историчарите верувале дека Египќаните први обожаваат богови врежани на идовите на египетските храмови. Но, поверојатно е дека Египќаните ги наследиле своите верувања од оваа јужноафриканска култура.

„Фотографиите, артефактите и доказите што ги собравме укажуваат на изгубената цивилизација која никогаш не била порано и им претходи на сите други – не неколку стотици години, или неколку илјади години … туку многу илјадници години“, рече Телингер.

Критика на откритието на 200.000 години стар град во Јужна Африка:

За жал, големите теоретичари и историчари сè уште немаат желба да спроведат детално истражување на оваа јужноафриканска страница или да се одречат од нивните претходни постулати.

Според нив, можело да има многу човечки остатоци, артефакти, па дури и населби стари околу 200 000 години, но засега нема такви урнатини во светот.

 

Loading...

 

Покрај тоа, откривачите Мишел Телингер и Јохан Хајне наведуваат дека тие се „независни истражувачи“, односно пожарникари, кои научно не ја датираат локацијата со кој било прифатен метод, туку ја споредуваат со ѕвездите.

Постојат прашања во врска со точноста на методот на датирање со ерозија на долерит, со оглед на тврдоста на материјалот. Тие тврдат дека ова не е валиден начин да се датира човечка конструкција и никој од нив не е квалификуван до денес.

Затоа, Телингер сè уште не добил потврда или помош од главните истражувачи за ова чудесно откритие. Сепак, античките теоретичари на астронаутите сметаат дека ова е колективен пресврт на теоретичарите, сакајќи нивните теории за историски цивилизации да останат во сила.

И покрај сумерските плочи од списокот кралеви, кои детално го опишуваат списокот на кралеви, опфатен со период од 224 000; Од кои 10 се кралеви документирани дека постоеле пред библискиот потоп. „Археолозите не сакаат да се занимаваат или да ги признаваат овие временски периоди“, рече Телингер.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *