Избегнувајте спиење покрај вентилаторот

Сподели со своите пријатели

Поради жешкото време многумина не можат да живеат без клима или вентилатор, меѓутоа со уредите за разладување треба да бидете многу внимателни.

Експертот за спиење Марк Редик открива дека спиењето со вклучен вентилатор е лошо за здравјето.

Loading...

3 бесплатни начини вашиот вентилатор да го претворите во клима уред

Вентилаторот може да предизвика алергии, а лош е и за лицата кои боледуваат од астма.

– На некои луѓе вентилаторите им помагаат да заспијат и да останат разладени во текот на ноќта. Меѓутоа кај други предизвикуваат напади на астма и сушење на очите. Вентилаторите ја креваат прашината во собата која потоа влегува во вашите синуси. Ако сте подложни на алергии, астма или пелудна треска, вентилаторите можат да предизвикаат бројни проблеми, вели Марк Редик.

Освен тоа, вентилаторот ја суши кожата па добро премачкајте се со лосион за тело.

Јапонците измислиле вентилатор за пазуви

– Втора работа е што многу луѓе спијат со делумно отворени очи, а ако во собата работи вентилаторот, воздухот ги суши па наутро може да се разбудите со иритација, вели Редик.

Наместо тоа, спијте во затемнета соба за да утринското сонце не ве огрее. Разладете се со туширањето со студена вода или ладни пијалаци и избегнувајте алкохол и газирани пијалаци.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *