Испил шише ладна вода и се онесвестил: Сите на истиот начин се разладуваме, а тоа е многу опасно за нашиот организам!

Сподели со своите пријатели

Колку пати стесе разладиле со чаша ладна вода или некој друг ладен пијалок? Веројатно не го знаете ниту бројот! Сите го правиме тоа, и навистина не треба.

Loading...

Адам Шауб од Хјустон работел надвор на температура од 37 степени, па решил да се разлади со ладна вода.

„Студената вода е добра, како може да биде лоша? Па, дознав. Работев надвор на температура од 37 степени (не е добра идеја само по себе). Кога забележав дека сум црвен во лицето и дека треба да се одморам .Веднаш зедов шише ладна вода и го испив. После тоа, татко ми ми предложи да одам до камионот да се разладам. Го сторив тоа и испив уште ладна вода, по што почнав да се чувствувам чудно. видов некои точки, одеднаш бев многу болен и рацете и нозете почнаа да ми се тресат, се чувствував како да повраќам, па ја отворив вратата, а следното што го паметам беше дека паднав.

 

 

За овој случај коментираше и д-р Сара Џарвис, која објасни дека Адам се онесвестил затоа што пиел ладна вода премногу брзо, што ги стимулира нервите и доведува до проширување на крвните садови во синусите.

Таа истакна дека видела повеќе случаи на луѓе кои се онесвестувале откако пиеле ладна вода, па затоа и не го препорачува тоа.

Loading...

Сепак, некои лекари веруваат дека студената вода не е таа што доведува до губење на свеста, туку топлотната исцрпеност и дехидрираност придонесуваат, па апелираат за доволен внес на течности во текот на денот.


Leave a Reply